A napokban többször eszembe jutott, hogy hogyan működik a szerelmeslevél-dolog. yX (neve elfedését kérő személy) segítségével utánajártam, mitől lesz egy szerelmeslevél szerelmeslevél.

I. A szerelem gyakran a külsőségeknél kezdődik, tehát elsődleges feladatunk a megfelelő levélpapír kiválasztása.Ajánlott a Walt Disney, és a Pixar figurákat ábrázolókat mellőzni, mert azok komolytalanná tehetik a szándékunkat. Lehetőleg ne válasszunk túl mozgalmas képivilágú levélpapírt sem, mert zavaró tényező lehet az olvasásnál.

II. Levélpapírra őrölt pirosceruzabél és papírszív segítségével minél romantikusabb szívminta rajzolása. Ez azt hiszem nem szorul magyarázatra. Mióta világ a világ... najó, nem, de azért alap. (:

III. A megszólítás. Talán az a legfontosabb. Ha eltaláljuk a megfelelő hangnemet, a választottunk érdeklődést fénysebességel felkeltjük vele. Ne legyünk hivatalosak, sem túl tolakodók. Pl.: "Éjdes djága egyetlen cejelmem"- nem ajánlott.... vagy "Tisztelt XY"- szintén nem... Aurea mediocritas (arany középszer)... és éljen Horatius!

IV.Téma kifejtése: szívünk választottjával tudatni a szándékunkat/elhívás egy vacsorára/moziba. Szintén óvatosnak kell lennünk a hangnem megválasztásával. Persze az sem másodlagos, hogy olyan programra kell meginvitálnunk a célszemélyt, ami valamilyen oknál fogva közel áll hozzá, de ne túl közel!!!! Tehát itt fontos, hogy ismerjük a választottunkat. Pl.: egy irodalomért rajongó lányt nem célszerű könyvesboltba vinni, mert a könyvek elvonják rólad a figyelmét.

V. Az eset, és érzéseink fontosságának érzékeltetése elmaradhatatlan. "Nélküled nincs értelme élni", " Te jelented nekem a Mindent!" és hasonló közhelyekkel élhetünk, de ha valaki egy kicsit is kreatív, sokkal reálisabban leírhatja az érzelmeit.

VI. Kezdjük el az "élet nagy dolgait" oknyomozó módjára fejtegetni, majd a végén arra kell jutnunk, hogy a szívünk választottja nélkül nincs értelme az életünknek, az V. ponthoz hasonlóan. Mindig alkalmazzunk halvány átmeneteket, és ne legyünk erőszakosan nyomulósak!

VII.Érzelmes elbúcsúzás... Sokatmondó, jellemző. Magától értetődő. Jelentős szerepe van a kiszemelt döntésében. Lehetőleg ne írjuk bele, hogy "Írj vissza". Az egyszerűen illúzióromboló.

VIII. Rendezett és karakteres aláírás. (:

IX. A lányok ( a fiúk is) egy leheletnyi parfümmel is emelhetik a levél értéket, de vigyázat! A kevesebb több! És ne a legtolakodóbb, legfűszeresebb illatot válaszd. Elég, ha az jelzésértékű! Nem kell, hogy tolakodó legyen!

X. Sztíl véjting. Csak várj, amíg érkeziki valamilyen reakció... Ki tudja mi lesz... (: ja igen... és IMÁDKOZNI!!!! (:

Címkék: érdekes én xy szerelmeslevél yx

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztinanoemi.blog.hu/api/trackback/id/tr29601609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deflorator 2009.12.22. 21:59:02

Te tényleg 17-18 éves voltál ekkor?
Időrendi sorrendben olvasom elölről a bejegyzéseket, nagyon jól szórakozok a humorodon.
süti beállítások módosítása