Twilight kontra? Roswell

 2009.07.26. 13:03

Ismét jelentkezem, de ezúttal nem Chopinra komponált "gyűlölömavilágotésöljetekmeg" verssel, hanem valami egészen mással. Pöff. Lehet, hogy csak nekem lesz érdekes, de végtére is ez az én blogom. :D
Stephanie Meyer Twilight c. regénye (illetve annak folytatásai) nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében. Nem is csoda, hiszen a misztikus légkör, a vámpír fiú, a különönös "ember?" lány, meg egy álmos, esős városka kellő alapot szolgáltat egy izgalmas regényhez. De nincsen új a nap alatt, hiszen a szerelmi történetek jelentős hányada a Rómeó és Júlia példáját követi, és ez a motívum itt is jelen van.
Nemrég elolvastam az Alkonyatot. Furcsa volt, mert úgy a hatvanvalahanyadik oldalon deja-vu-m lett. Én ezt a sztorit már ismerem. Persze itt most nem a rómeójúlia motívumra gondolok, hanem ... nem tudom. Csak ismerős volt. Aztán persze leesett. Volt egy sorozat, régen a Viasat3 adta, most pedig azt hiszem a TV6... A Roswell. A sorozatot 1999-ben kezdték el adni Amerikában. A Twilight c. könyvet pedig 2005-ben adták ki.
Ha valaki nem ismerné a Roswellt, annak röviden összefoglalom miről szól. Adott a Roswell nevű városka, ahol az átlagos gimnazista, egyébként nagyon szép Liz egy kávézóban dolgozik. Egyik nap kirabolják a kávézót, és meglövik a lányt. Na itt jön be a képbe Max, aki különc fiú, mindig a testvérével és egy másik fiúval lóg, látszik, hogy valami titok köti őket össze (mintha a Twilightban is így lenne...). Szóval ez a Max éppen a kávézóban ül a rablás idején, és lásatok csodát, odaszalad Lizhez, a sebre teszi a kezét, és meggyógyul, a seb helyén mindössze egy ezüstösen fénylő tenyérlenyomat marad (a különc fiú megmenti a lány életét...Twilight). Később a gimiben, bioszórán, ahol Max és Liz labortársak (mint a Twilight-ban Edward és Bella...) fény derül rá, hogy Max nem ember. Mert ő egy földönkívüli (Edward meg vámpír...). :D A történet folytatása a közös titok megőrzése, és a Max és Liz közötti szerelem kialakulására van kiélezve. Persze, itt is vannak fordulatok, veszélyhelyzetek, ami persze a srácok (Max, Isabel és Michael) földönkívüli voltából adódik. A Roswell-hez hasonlóan a Twilightban is különösen szépek a vámpírok (Edward & co), jó, oké, tudom, a Roswell-ben ufók vannak. Érdekesség, de egy külföldi fórumon azt olvastam, hogy Stephanie Meyer (még mindig az Alkonyat, és a Twilight-saga írója) összeállított a kedvenc zenéiből egy listát, amelyen *dobpergés* a Roswell főcímdala is helyet kapott (Dido-Here with me).











Nem mondhatjuk azt, hogy Meyer a Roswellt kopintotta, hiszen a Roswellt is kopintották valahonnan, és a mai világban már piszok nehéz új sztorikat kitalálni, de az egybeesések érdekesek. Az bátorított a post megírására, hogy a külföldi fórumokon már találkoztam ezzel a felvetéssel, szóval nem vagyok egyedül. Igaz, én a Roswell-el elfogult vagyok, de az Alkonyattal sincsen bajom. Igazából nagy hirtelen ennyi jutott az eszembe. Ha esetleg neked is eszedbe jut valami akkor kommentelj. :D
 

Címkék: sorozat én regény me with evans here max hasonló cullen dido edward twilight alkonyat rosweel

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztinanoemi.blog.hu/api/trackback/id/tr621269077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása